Aktywnie biorę udział w różnego rodzaju szkoleniach, które pomagają mi szerzyć wiedzę w zakresie Medycyny Chińskiej. Szkoliłem się u wybitnych fachowców, lekarzy i specjalistów Tradycyjnej Medycyny Chińskiej takich jak: Daria Zwinczewska lekarz (Polska), Wiktoria Zwinczewska lekarz (Polska), Olga Kozinska MD (Ukraina), Aaron Zizov Dipl. Ac. & C.Hb. (Izrael), Tuvia Scott, Lic. Ac. (Izrael), Micha Glikmann Lic. Ac. MD (Ashdod, Izrael), Cody Do...
Aktywnie biorę udział w różnego rodzaju szkoleniach, które pomagają mi szerzyć wiedzę w zakresie Medycyny Chińskiej. Szkoliłem się u wybitnych fachowców, lekarzy i specjalistów Tradycyjnej Medycyny Chińskiej takich jak: Daria Zwinczewska lekarz (Polska), Wiktoria Zwinczewska lekarz (Polska), Olga Kozinska MD (Ukraina), Aaron Zizov Dipl. Ac. & C.Hb. (Izrael), Tuvia Scott, Lic. Ac. (Izrael), Micha Glikmann Lic. Ac. MD (Ashdod, Izrael), Cody Dodo L.Ac. (USA), M.Ac., Dipl.Ac., Gali Stoffman MD (Izrael), Moche Becer Lic. Ac. (Izrael), Konstantin Sukhov MD, PhD (Rosja), Anat Regev Lic. Ac. (Izrael), Britta Wuttke MD (Niemcy), Helena Olearska lekarz (Polska).
Doktor - Nauczyciel akademicki -Adiunkt na Wydziale Technologii i Inżynierii Chemiczne PBS w Bydgoszczy w Zakładzie Technologii i Inżynierii Przemysłu Spożywczego.
Specjalista ds. żywienia klinicznego i dla sportowców (ukończyłem studia podyplomowe w zakresie żywienia klinicznego, zbiorowego oraz wspomagania żywieniowego w aktywności ruchowej w sporcie i rekreacji na UMK w Toruniu Collegium Medicum w Bydgoszczy -Wydział Nauk o Zdrowiu.
Zielarz - fitoterapeuta (ukończyłem studia podyplomowe w zakresie „Rośliny lecznicze-pozyskiwanie i zastosowanie w fitoterapii i dietetyce”na Wydziale Rolnictwa i Biotechnologii na Uniwersytecie Technologiczno Przyrodniczym w Bydgoszczy.
Magister wychowania fizycznego - studia na Akademii Wychowania Fizycznego w Gdańsku.
Fizjoterapeuta - ukończyłem Medyczne Studium Zawodowe w Bydgoszczy
Szkolenie dla fizjoterapeutów, farmaceutów i diagnostów laboratoryjnych prowadzących szczepienia ochronne przeciwko COVID-19- Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego, Centrum Symulacji Medycznej Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.
Szkolenie dla fizjoterapeutów, farmaceutów i diagnostów laboratoryjnych prowadzących badania kwalifikacyjne w celu wykluczenia przeciwskazań do wykonania szczepienia przeciwko COVID-19- Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego,
Hirudoterapeuta - kod zawodu 323090, dyplom ukończenia w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Akupunktura czaszki doktora Yamamoto- kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Podstawy shiatsu. Diagnoza z brzucha-kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Bańki i Gua sha w medycynie chińskiej- kurs praktyczny ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Psychosomatyka-kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Hirudokosmetologia - zajęcia praktyczne, kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Master Class dla Hirudoterapeutów - kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Naturoterapeuta - kod zawodu 323009, dyplom ukończenia w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Akupunktura ucha - kurs zaawansowany praktyczny, choroby przewlekłe i leczenie uzależnień - kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Akupunktura ucha. Algorytmy i protokoły leczenia - kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Metoda równoważenia Dr. Tana - kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Kompletny system meridianowy - Meridiany cudowne i TMM - kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Akupunktura w praktyce. Algorytmy i protokoły -kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Leczenie stresu za pomocą Akupunktury - kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Wisceralna Terapia brzucha - kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Terapia kraniosakralna (czaskowo-krzyżowa) - kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Tui Na pediatryczna. Jak pomóc swojemu dziecku? - kurs ukończony w Instytucie Medycyny Chińskiej i Medycyny Integracyjnej ITCM DAO w Krakowie.
Rzeczoznawca (próbobiorca) w zakresie pobieranie próbek dziczyzny - Egzamin Państwowy GIJHARS w Warszawie.
Rzeczoznawca (próbobiorca) - w zakresie pobieranie próbek pieczywa oraz ziarna zbóż, nasion roślin oleistych i ich przetworów. Egzamin Państwowy GIJHARS w Warszawie.
Założyciel i wykładowca w Instytucie Sadkiewicza - CPKZ niepublicznej placówce kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działając w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.
Uczestnik licznych szkoleń, warsztatów oraz konferencji z zakresu żywienia, dietetyki, ochrony zdrowia oraz oceny jakości w piekarstwie oraz produkcji zbóż.
Doświadczenie związane z oceną jakości żywności i jej wpływu na zdrowie człowieka zdobywałem w czasie dwudziestu pięciu lat pracy praktycznej z przemysłem i współpracy z naukowcami z uczelni wyższych w kraju i zagranicą.
W Instytucie prowadzę szkolenia, wykłady oraz udzielam indywidualnych konsultacji żywieniowych, a w profesjonalnym studio kulinarnym pokazuje jak przygotować w sposób zdrowy i bezpieczny potrawy wg programu autorskiego:
Matka natura a "Ortho – kuchnia" wg. Sadkiewicza
Pokaż więcej
Doktorat -(Rozprawa doktorska na Wydziale Biotechnologii i Rolnictwa UTP w Bydgoszczy -wcześniej ATR). Specjalista ds. żywienia klinicznego i dla sportowców. Zielarz- fitoterapeuta. Magister wychowania fizycznego. Hirudoterapeuta. Naturoterapeuta. Aurikuloterapeuta.
Natura dała człowiekowi na zachętę do odżywiania i podtrzymywania życia apetyt, a żywność jako nagrodę przyjemności. Skoro mamy czerpać przyjemność z pożywienia dzisiejsza wiedza o surowcach, towaroznawstwie w kulinariach powinna inspirować jako sztuka, której przywilejem artystycznym jest wzruszenia człowieka i dostarczenie składników niezbędnych dla organizmu tu i teraz.
Moją misją jest zwiększenie zainteresowania producentów i konsumentów żywnością najwyższej jakości oraz profilaktyka zdrowia, ruch.
Zanurz dłonie w świeżych ziołach, posmakuj soczystych owoców, sezonowych warzyw, świeżo zmielonej mąki z ziarna EKO oraz smak polskiego pieczywa przygotowanego z pasją i sercem.
Poznaj tajniki gotowania i chwyć sztućce, by usiąść z Nami przy stole.
Odetchnij, rozejrzyj się dookoła. Tutaj nauczę Ciebie smakować, gotować i czuć. Pokochasz dźwięk bulgocącej wody i brzdęki sztućców – niezależnie od tego ile masz lat.
Gloger we wstępie do swojego wiekopomnego dzieła napisał:
„Cudze znać dobrze a swoje obowiązek” . Nauka może wspaniale bawić i rozwijać umiejętności każdego zwłaszcza od lasu, pola do stołu. Zachęcam :)
Mnisi tybetańscy uważają, iż „W życiu każdego człowieka są dwa dni, w których nic nie możesz zrobić! To wczoraj i jutro.”