Mam 58 lat i od kilku m-cy źle się czuję

Mam 58 lat i od kilku m-cy źle się czuję ,jestem osłabiona ,mam codziennie kołatanie serca również w spoczynku czasami do 140 uderzeń /min , w porze nocnej również co mnie wybudza ze snu o 2 lub 3 w nocy i potem nie mogę usnąć , wypadają mi włosy ,kruszą się paznokcie ,tracę na wadze w ciągu roku 10 kg , nie mam na nic sił ,nie mogę w nocy spać a od kilku dni odczuwam ciężar w klatce piersiowej i jakby duszność a moja temperatura ciała wynosi 34,5 st.C bez względu na porę roku . Moje wyniki badan z krwi są następujące :

Hemoglobina- 10,3 g/dl ( norma 12-16 ),
Hematokryt -28,90 % ( norma 34-46 )
Erytrocyty- 3,60 /ul ( norma 4-5,20 ),
Poziom żelaza -50 ug/dl (norma 33-193),
Zdolność wiązania żelaza TIBC - 317 ug/dl ( norma 250 -500 )
Poziom wapna całkowitego - 9,76 mg/dl ( norma 8,60-10,0 )
OB-36 ( norma do 12 )
Parathormon - 86,10 pg/ml ( norma 15- 65 )
Poziom fosforu - 4,6 mg/dl ( norma 2,5-4,5 )
TSH- 0,2 ( norma 0,2 do 4,2 )
Amylaza - 132,29 U/L ( norma 28-100 )
Lipaza - 68,38 ( norma 13 -60 )
Płytki krwi 200 ( norma 150-400 )
Białko C-REAKTYWNE - 1,74 mg/l ( norma do 5 )
Białko całkowite - 7,09 g/dl ( norma 6,60 - 8,70 )
Witamina D metabolit 25 OH - 4,78 ng/ml ( dorośli od 30 do 80 ) ,niedobór mniej niż 10 ng/ml
ALT- 14,85 U/L (norma 10-35 )
ASP- 18,92 ( norma do 32 )
Glukoza - 84 mg/dl ( norma 66-99 )
Insulina - 7,51 uU/ml ( norma 2,60-24,90 )
Bilirubina całkowita -0,33 mg/dl ( norma do 1,20 )
Kreatynina w surowicy - 0,84 mg/dl ( norma 0,50-0,90 )
Mocznik w surowicy - 31,25 mg/dl ( norma 16,16-48,50 )
Sód - 140 mmol/l ( norma 139-145 )
Potas - 4,13 mmol/l ( norma 3,50 - 5,10 )
Chlorki-102 mmol/l ( norma ( 98-107 )
Magnez -2,37 mg/dl ( norma 1,60-2,60 )
Proszę o informację do jakiego lekarza powinnam się zgłosić ?
Opisane przez Panią objawy są bardzo różnorodne i mogą świadczyć o różnych nieprawidłowościach. Celem postawienia diagnozy - choćby wstępnej, oraz interpretacji wyników badań proszę skontaktować się z lekarzem rodzinnym / internistą, który podczas konsultacji szczegółowo omówi przyczyny odchyleń od stanu prawidłowego, sposoby postępowania na przyszłość i ewentualnie przepisze niezbędne leki.
Należy skonsultować się z lekarzem rodzinnym.
Treści zawarte w Serwisie mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy Użytkownikiem Serwisu a lekarzem. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny i edukacyjny i w żadnym wypadku nie zastępuje konsultacji medycznej.  W celu dokładnej diagnozy zalecany jest kontakt z lekarzem.
Chcesz zadać pytanie i otrzymać odpowiedź od kilku lekarzy?
Zadaj je przez poniższy formularz. Po zatwierdzeniu przez naszego moderatora pytanie zostanie opublikowane, a lekarze będą mogli na nie publicznie odpowiedzieć.
Musisz napisać jeszcze: 50 znaków.
Pytania i odpowiedzi
* Na podany adres e-mail otrzymasz powiadomienie o odpowiedziach na Twoje pytanie. Adres nie będzie widoczny publicznie.
Uzyskaj odpowiedzi
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online.
Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Nasi specjaliści Jak to działa?
765
Pytań zadanych
przez pacjentów
1921
Odpowiedzi

udzielonych przez specjalistów

48
Lekarzy i specjalistów
udzielających odpowiedzi