Jak wytłumaczyć nagłe pogorszenie się smaku i węchu?

Mam 26 lat, na początku stycznia 2021 przeszłam zakażenie COVID-19. Miałam lekką gorączkę, słabe samopoczucie i w całości straciłam węch i smak na ok. 10 dni. Smak wrócił do normalności, węch prawie też. Pod koniec marca 2021 nagle zaczęło mi brzydko pachnieć wiele potraw (szczególnie jajka, smażona cebula, czosnek, wino, mięso, kawa). Smak wielu potraw również jest zmieniony (odczucie zepsutego jedzenia, trochę "siarkowy" posmak). Jak wytłumaczyć nagłe pogorszenie się smaku i węchu? Czy stan sprzed choroby wróci? 

Brak odpowiedzi

Treści zawarte w Serwisie mają na celu polepszenie, a nie zastąpienie kontaktu pomiędzy Użytkownikiem Serwisu a lekarzem. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny i edukacyjny i w żadnym wypadku nie zastępuje konsultacji medycznej.  W celu dokładnej diagnozy zalecany jest kontakt z lekarzem.
Chcesz zadać pytanie i otrzymać odpowiedź od kilku lekarzy?
Zadaj je przez poniższy formularz. Po zatwierdzeniu przez naszego moderatora pytanie zostanie opublikowane, a lekarze będą mogli na nie publicznie odpowiedzieć.
Musisz napisać jeszcze: 50 znaków.
Pytania i odpowiedzi
* Na podany adres e-mail otrzymasz powiadomienie o odpowiedziach na Twoje pytanie. Adres nie będzie widoczny publicznie.
Uzyskaj odpowiedzi
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online.
Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Nasi specjaliści Jak to działa?
1250
Pytań zadanych
przez pacjentów
4278
Odpowiedzi

udzielonych przez specjalistów

61
Lekarzy i specjalistów
udzielających odpowiedzi