Jestem absolwentką Krakowskiej Wyższej Szkoły Promocji Zdrowia na kierunku Dietetyka i Ekologiczna Żywność ze specjalnością Dietetyka Kliniczna. Posiadam członkostwo Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, które weryfikuje kwalifikacje
dietetyków. Specjalizuje się w doradztwie z zakresu żywienia w chorobach, głownie w insulnooporności ( SOID - Szkolenie z zakresu insulinooporności i certyfikat dietetyka przyjaznego insulinoopornym) , cukrzycy, ale także powikłaniami związanymi z tymi chorobami tj. zespółem metabolicznym ( choroby serca, nadciśnienie, stłuszczenie wątroby)
Układam jadłospisy i formułuje zalecenia dla osób ze stwardnieniem rozsianym, w różnych etapach leczenia onkologicznego, chorobach tarczycy ( niedoczynność, nadczynność, hashimoto)
Niedożywienie związane z zaburzeniami odżywiania u dzieci i u dorosłych wymagają pełnej opieki lekarza, psychologa i dietetyka. Osoby z depresją, z problemami stabilności emocjonalnej też mogą poprawić swoje samopoczucie dobrze dobraną dietą.
Przed rozpoczęciem współpracy z pacjentem proponuje wykonanie podstawowych badań, aby dieta była dobrana indywidualnie i zgodnie z zapotrzebowaniem: kalorycznym, makro, ale także mikro składników.
Odchudzanie to efekt dodatkowy zdrowej i dobrze dobranej diety. Uważam, że zmiana nawyków żywieniowych to droga do świetnej sylwetki, dobrego samopoczucia, wzrostu energii i radości z życia.
Więcej